روشن نشدن شوفاژ برقی | شوفاژ برقی از جمله وسایل برقی میباشد که مدت زمان کمی است در منازل و محلهای کار جایگزین بخاریها یا هیترهای برقی برای تولید گرما شده است. در شوفاژهای برقی به هنگام مواجه با مشکلات احتمالی میتوان به یک مرکز تعمیر شوفاژ برقی مراجعه کرد.
در این مقاله قصد داریم دلایل و عللی که موجب روشن نشدن شوفاژ برقی می شود را بررسی کرده و راه حل هر کدام را برای شما توضیح دهیم.
هنگامی که شوفاژ برقی شما روشن نمیشود قبل از هرکاری به سراغ بررسی اتصالات برق بروید و مطمئن شوید که شوفاژ به برق متصل باشد زیرا ممکن است هنگام جابجایی از پریز جدا شده باشد، و یا اینکه پریز دچار اتصالی باشد و برق را به درستی هدایت نکند.
برای چک کردن پریز میتوانید از فازمتر استفاده کنید. اگر کابل برق در پریز باشد و پریز دچار مشکل نباشد، مرحله بعد بررسی اتصال سیمهای فاز و نول در کلید و درگاه برد شوفاژ برقی میباشد. چیدمان مدار الکتریکی رادیاتور برقی در شکل زیر آمده است.
این مدار دارای دو المنت حرارتی، دو عدد کلید یک پل ،یک عدد ترموستات قابل تنظیم، یک عدد فیوز و یک عدد ترمینال میباشد. مقاومت های r1 ,r2 مربوط به تنظیم ولتاژ لامپها هستند و ولتاژ هر یک حدودا ۱۵۰ کیلو اهم است. مقدار مقاومت هریک از المنت های R1وR2حدودا ۳۰٫۳ اهم و توان آن ۱۶۰۰ وات است. S1و S2 علائم اختصاری کلید قطع و وصل المنت، θ نیز نشان دهنده ترموستات رادیاتور است.
در شوفاژهای برقی کلیدهای تک پل خاموش و روشن دارای یک لامپ کوچک است که با اتصال به برق و روشن کردن دستگاه، آن نیز روشن میشود که با بررسی آن نیز میتوان اتصال برق را چک کرد. اگر این لامپ خاموش باشد باید از آومتر برای بررسی برقرار بودن جریان برق کمک گرفت.
اگر از وجود جریان برق در مدار اطمینان حاصل کردید نوبت آن میرسد که به سراغ قطعات دیگر بروید. یکی از آن قطعات المنت میباشد. المنت رادیاتور برقی از نوع لولهای بوده و به جهت کنترل و عمکرد مناسب درجه حرارت محیط، نوع المنت را از نوع دوتایی انتخاب میکنند.
تشخیص خرابی این قطعه آسانتر از بقیه قسمتهای شوفاژ برقی است، چون معمولا خرابی المنت بر اثر شکستگی آن است میباشد. ولی برای مطمئن شدن از سلامت المنت، ولتاژ دو سر المنت با اهم متر تست شود و در صورت خراب بودن المنت باید اقدام به تعویض آن کرد.
دلایل دیگر خاموش شدن شوفاژ برقی میتواند مربوط به هرکدام از قطعات دیگر باشد که با نقص فنی ربرو شده و مانع روشن شدن شوفاژ برقی میشوند که از جمله این قطعات میتوان به سوئیچها و یا ترموستات دستگاه اشاره کرد. ترموستات در هر دو نوع رادیاتورهای برقی از نوع بی متالی است که قابل تنظیم توسط سر ولوم میباشد.
شوفاژهای برقی بر اساس نوع ساختاری که دارند ممکن است که با مشکلات مختلفی روبرو شوند. به طور کلی شوفاژهای برقی بر اساس ساختاری که دارند دو مدل اصلی را شامل میشوند که بر اساس وجود یا نبود برد تقسیم بندی شدهاند.
بر همین اساس نوع شوفاژ برقی برای بررسی مشکل آن مهم است. اگر شوفاژ برقی شما دارای برد الکترونیکی است بهتر است از یک محافظ برق مرغوب و باکیفیت استفاده کنید تا از نوسانات برق جلوگیری کند زیرا که تغییر ولتاژ در نبود محافظ باعث آسیب به برد شده و شوفاژ دیگر روشن نخواهد شد پس یکی دیگر از اصلیترین دلایل روشن نشدن شوفاژ برقی آسیب برد الکترونیکی میباشد.
جدا از اینکه مدل شوفاژ برقی شما دارای برد هست یا خیر، نکات خیلی مهمی برای استفاده از شوفاژ برقی وجود دارد که حتما باید به آن توجه نمود. از جمله این نکات ضروری مدت زمانی است که از دستگاه استفاده میکنید، به هیچ عنوان نباید زمان خیلی طولانی از توان بالای دستگاه کار کشید زیرا با این کار شما آسیب بسیار شدیدی به برد، سنسورها و سیمکشی شوفاژ برقی وارد میشود، که در نتیجه این آسیب شوفاژ برقی شما دیگر روشن نمیشود و نیاز خواهید داشت تا حتما برای رفع مشکل به وجود آمده به تعمیرکار مجاز مراجعه کنید.
ارسال دیدگاه